سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و او را از ایمان پرسیدند ، فرمود : ] ایمان بر چهار پایه استوار است ، بر شکیبایى ، و یقین و داد و جهاد . و شکیبایى را چهار شاخه است : آرزومند بودن ، و ترسیدن ، و پارسایى و چشم امید داشتن . پس آن که مشتاق بهشت بود ، شهوتها را از دل زدود ، و آن که از دوزخ ترسید ، از آنچه حرام است دورى گزید ، و آن که ناخواهان دنیا بود ، مصیبتها بر وى آسان نمود ، و آن که مرگ را چشم داشت ، در کارهاى نیک پاى پیش گذاشت . و یقین بر چهار شعبه است : بر بینایى زیرکانه ، و دریافت عالمانه و پند گرفتن از گذشت زمان و رفتن به روش پیشینیان . پس آن که زیرکانه دید حکمت بر وى آشکار گردید ، و آن را که حکمت آشکار گردید عبرت آموخت ، و آن که عبرت آموخت چنان است که با پیشینیان زندگى را در نوردید . و عدل بر چهار شعبه است : بر فهمى ژرف نگرنده ، و دانشى پى به حقیقت برنده ، و نیکو داورى فرمودن ، و در بردبارى استوار بودن . پس آن که فهمید به ژرفاى دانش رسید و آنکه به ژرفاى دانش رسید از آبشخور شریعت سیراب گردید ، و آن که بردبار بود ، تقصیر نکرد و میان مردم با نیکنامى زندگى نمود . و جهاد بر چهار شعبه است : به کار نیک وادار نمودن ، و از کار زشت منع فرمودن . و پایدارى در پیکار با دشمنان ، و دشمنى با فاسقان . پس آن که به کار نیک واداشت ، پشت مؤمنان را استوار داشت ، و آن که از کار زشت منع فرمود بینى منافقان را به خاک سود ، و آن که در پیکار با دشمنان پایدار بود ، حقى را که بر گردن دارد ادا نمود ، و آن که با فاسقان دشمن بود و براى خدا به خشم آید ، خدا به خاطر او خشم آورد و روز رستاخیز وى را خشنود نماید . و کفر بر چهار ستون پایدار است : پى وهم رفتن و خصومت کردن و از راه حق به دیگر سو گردیدن و دشمنى ورزیدن . پس آن که پى وهم گرفت به حق بازنگشت ، و آن که از نادانى فراوان ، خصومت ورزید ، از دیدن حق کور گشت ، و آن که از راه حق به دیگر سو شد ، نیکویى را زشت و زشتى را نیکویى دید و مست گمراهى گردید ، و آن که دشمنى ورزید راهها برایش دشوار شد و کارش سخت و برون شو کار ناپایدار . و شک بر چهار شعبه است : در گفتار جدال نمودن و ترسیدن و دو دل بودن ، و تسلیم حادثه‏هاى روزگار گردیدن . پس آن که جدال را عادت خود کرد ، خویش را از تاریکى شبهت برون نیاورد ، و آن که از هر چیز که پیش رویش آمد ترسید ، پیوسته واپس خزید ، و آن که دو دل بود پى شیطان او را بسود ، و آن که به تباهى دنیا و آخرت گردن نهاد هر دو جهانش را به باد داد . [ و پس از این سخن گفتارى بود که از بیم درازى و برون شدن از روش کارى که در این کتاب مقصود است نیاوردیم . ] [نهج البلاغه]
 
یکشنبه 89 اسفند 8 , ساعت 11:46 صبح

رسول الله صلّی رسول الله علیه وسلّم می فرماید: «مَا مِن شَیءٍ أثقَل فی مِیزَان العَبدِ یَوم القِیامَةِ مِن حُسنِ الخُلُقِ»[?  ].(در روز قیامت چیزی سنگین تر از خوش اخلاقی در ترازوی اعمال بنده نیست  ).

از خودت بپرس: پس نماز شب کجاست؟ روزه در روز بسیار گرم کجاست؟ سرپرستی یتیم کجاست؟ و   ...  ،ولی رسول الله صلّی الله علیه وسلّم می فرماید: «إنَّ أثقل شیءٍ یُوضَعُ فِی المیزانِ هُوَ حُسنُ الخُلُقِ»[?  ].

(سنگین ترین چیزی که در ترازوی اعمال گذاشته می شود، خوش اخلاقی است  ).   آیا باور می کنی!؟ بله، چون رسول الله صلّی الله علیه وسلّم می گوید .

رسول الله صلّی الله علیه وسلّم می فرماید: «أکملُ المُؤمِنینَ إیماناً أحسَنهُم خُلُقاً»[?].: کامل ترین ایمان از آنِ خوش اخلاق ترین مؤمن است). در جای دیگر می فرماید: «وإنَّ أحسنَ النَّاس إسلاماً أحسنهم خُلُقاً»[?].: بهترین اسلام از آنِ خوش اخلاق ترین مردم است).

( (می پرسی: آیا بهترین فرد خواهد بود، گر چه اطلاعات دینی اش کم باشد؟ بله گر چه معلومات دینی اش کم باشد.

رسول الله صلّی الله علیه وسلّم می فرماید: «إنَّ مِن أَحبِّکُم إِلیَّ وأقرَبَکُم منِّی مَجلِساً یوم القیامةِ أحاسنُکُم أخلاقاً»[?].

(محبوب ترین شما نسبت به من و نزدیک ترین شما به من به لحاظ مکانی در روز قیامت خوش اخلاق ترین شماست).

رسول گرامی اسلام صلّی الله علیه وسلّم می فرماید: أکثر ما یُدخُل النَّاسَ الجنَّةَ تقوی الله وحُسنُ الخُلُقِ»[?].: بیشترین چیزی که مردم را وارد بهشت می سازد تقوایِ خدا و خوش اخلاقی است).

 .هیئتی به حضور رسول الله صلّی الله علیه وسلّم آمدند و گفتند: یا رسول الله! محبوب ترین بنده ی خدا در پیشگاه او کیست؟

رسول الله صلّی الله علیه وسلّم فرمود: «خوش اخلاق ترین آن ها»[?].

آیا بعد از محبت خدا هم محبتی وجود دارد!؟

رسول الله صلّی الله علیه وسلّم می فرماید: «آیا شما را از محبوب ترین شخص نزد خودم با خبر نسازم؟» اصحاب عرض کردند: آری یا رسول الله. حضرت دوباره فرمود: «آیا شما را از محبوبترین فرد نزد خودم آگاه نسازم؟» اصحاب عرض کردند: آری یا رسول الله. حضرت فرمود: «خوش اخلاق ترین تان»[?].

گویی که کلمات اشاره به رقابت دارد: «خوش اخلاق ترینتان» آیا مسابقه را قبول می کنی؟ جایزه احراز این لقب است: «خوش اخلاق ترینتان» و بعد از آن این مدال را دریافت می کنی: محبوب ترین فرد نزد رسول الله صلّی الله علیه وسلّم ! وَفِی ذَلِکَ فَلیَتَنَافَس المُتَنَافِسُونَ» (مطففین/??).: مسابقه دهندگان باید برای به دست آوردن این با همدیگر مسابقه بدهند و بر یکدیگر پیشی بگیرند).

(رسول الله آن را برایت ضمانت می کند! رسول الله صلّی الله علیه وسلّم می فرماید: أنا زعیم بِبیتٍ فی أعلی الجنَّةِ لِمَن حَسُنَ خُلُقَه»[?].(من خانه ای را در بالاترین جای بهشت برای کسی که خوش اخلاق باشد، ضمانت می کنم).

واژه ی «زعیم» به معنی ضامن است."نویسنده: عمرو خالد/ ترجمه: سمیه اسکندری فر/ پاورقی ها و ارجاعات: [?] ـ ابوداوود، حدیث ???? و ترمذی، حدیث ????.[?] ـ بغوی، شرح السنة./ [?] ـ ابوداوود، حدیث ???? و احمد، حدیث ?/???././/[?] ـ احمد، حدیث ?/??./[?] ـ ترمذی، حدیث ???? و احمد، حدیث ?/???.[?] ـ ترمذی، حدیث ???? و ابن ماجه، حدیث ????.[?] ـ احمد، حدیث ?/??? و ابن ماجه، حدیث ????.
[
?] ـ احمد، حدیث ?/??? و ?/???.?] ـ احمد، حدیث ?/??? و ?/???. "
پایگاه اطلاع رسانی اصلاح ( www.islahweb.org// http://www.aftab.ir



لیست کل یادداشت های این وبلاگ